Sate kajang

Sate kajang

1 ekor ayam
2 cwn gula pasir
3 labu bawang besar
1 labu bawang putih
5 batang serai
1 inci lengkuas
Garam
Serbuk kunyit

Semua bahan dikisar kecuali garam serbuk kunyit dan gula
Setelah dikisar gaul bhn tadi dgn aym yg telah dipotong…masukkan serbuk kunyit secukupnye..gula pasir dan juga garam…garam tu ikut rase kita..jgn terlebih masin x sdp jgk nnt..setelah digaul boleh ler diperap sekejap…klau nk cucuk terus pon blh…sate kajang xperap pon blh juga dicucuk dan terus dibakar…jgn risau x perap pon rase tetap sama mcm sate hihihi …slmt mencuba..

Kredit resepi kepada siti mariam muhamad cia resepi ringkas

Total
0
Shares
Previous Article

Pasta Carbonara Mayonis

Next Article

ITALIAN RAINBOW CAKE