Resepi Kek Buah Campur

Resepi Kek Buah Campur

Bahan-bahan :

2 Cawan Marjerin
3/4 Cawan Gula
2 Cawan Tepung Gandum
5 Biji Telur
1 Cawan Susu Pekat
1/2 Sudu Kecil Soda Bikarbonat
1 Paket Buah Campur

Cara membuatnya :

*panaskan oven 175C dan lenser kan tin kek dengan mentega.

*putar gula(telah di kisar halus) dengan mentega hingga jadi putih, masukkan telur satu persatu dan putar hingga sebati.

*perlahankan speed dan masukkan tepung (yang telah di ayak dengan soda bikarbonat) sedikit demi sedikit dan putar hingga sebati. Dan kemudian masukkan susu pekat dan putar hingga sebati. Akhir sekali masukkan buah campur dan gaul guna sudu(selerakkan mengikut kesesuaian)

*bakar 50-60 minit mengikut oven masing2

Total
0
Shares
Previous Article

RESEPI IKAN KEMBONG BAKAR BERLADA

Next Article

DAGING MASAK LEMAK CILI API REBUNG