Paprik seafood

Saya share resepi lagi ye resepi paprik seafood versi FY utk tatapan semua. 🙂

Paprik Seafood FY

Bahan A :
100gm udang
100gm sotong
100gm bunga kobis
5gm kacang panjang
1/2 biji bawang holland
1/2 tangkai cili merah
2 tangkai cili padi
Sedikit daun limau purut

Bahan B:
3 ulas bawang putih
2 sdb cili boh
Sedikit minyak masak

Bahan C:
2 sdb sos tiram
1 sdb cili sos
Sedikit kicap pekat
Gula dan garam secukupnya

Cara membuat:
1. Panas kan kuali, masuk kan minyak masak dan tumis kan bahan B sehingga naik bau.
2. Kemudian masuk kan udang dan sotong.
3. Biarkan seketika, lalu masuk kan bahan A dan biarkan selama 2 minit sambil kacau.
4. Akhir sekali masuk kan bahan C dan biarkan ia mendidih.
5. Sedia dihidangkan.

Selamat mencuba.

resepi ini telah diambil dari fb Fauziah Yahya‎ via Masak Apa Hari Ni.. (MAHN)

Total
0
Shares
Previous Article

PUDING CENDOL GULA MELAKA

Next Article

Nasi Minyak Ayam