Slmt pg semua.. hr nie saya buat Manggo chesee kekā¦ rasa dia mcm aiskrim cair dimulut dengan puri dan buah mangga harumanis sejuk je bila masuk tekak ..
Manggo chesee kekā¦ dengan puri mangga dan buah mangga harumanisā¦ sape hantu chesee dan mangga boleh try nie..
Saya jual sebekas rm 8
Dua bekas rm 15
Cod pantai dalam dan bangsar sahaja
Ok resepi
Anggaran 10 bekas
300g cream chesee suhu bilik
100 gr gula halus atau castor
200 gr uht whipp cream
200 gr whipp cream non dairy
Untuk puri
2 biji buah manggo harumanis blend tanpa air
3 biji buah mangga harumanis potong dadu
Ok mula2 pukul whipp cream non dairy sampai gebu
Masukan uht whipp cream
Pastu masukan cream chesee dan gula
Pukul hingga sebati dlm 1 bekas
Ok masukan adunan dlm bekas.. 3/4 je jgn penuh sgt
Ok pastu letak puri last skali masukan buah mangga
Letak dlm frezze atau tempat beku dlm 4 jam..
Baru leh makan
Senang kan buat.. kek nie x yah bakar..
kredit resepi kepada āSuraya Annisaā via Masak Apa Hari Ni.. (MAHN)