Biskut Batik Cheese

BISKUT BATIK CHEESE SEDAP DAN MANTAP!!!

Korang kena try resepi mudah tp sedap ni!! Senang je share cpt!

BAHAN-BAHAN:

1 ketul buttercup/ 250gm marjerin *apa2 jenama pun tak pe
900gm biskut Marie *apa2 jenama
1 cawan air panas
1 cawan susu pekat
1 cawan serbuk koko
1 cawan milo *jika mahu (nak tukar kepada vico pun blh)
1 cawan gula pasir
4 biji telur – pukul hingga kembang

TOPPING
250gm cream cheese
1/2 cawan susu pekat
*pukul sebati cream cheese dan susu pekat hingga kembang.Sapukan rata atas kek batik.

CARANYA:
1. Larutkan gula, susu pekat,serbuk koko,milo dengan air panas. Nak mudah gaul sebati dalam mangkuk
2.Panaskan butter dalam periuk besar. Bila butter dah cair, masukkan campuraan serbuk koko tadi. Masak hingga mendidih.
3. Bila campuran dah mendidih, masukkan pula telur yang telah dipukul tadi. Kacau sebati hingga campuran hampir pekat.Tutup api.
4. Masukkan biskut marie yang telah dipatah-patahkan dan gaul sebati.
5. Letakkan biskut marie tadi ke dalam loyang, ratakan dan tekan hingga padat.
6. Tuangkan topping cream cheese cair tadi, nak lagi sedap, bila kek dah sejuk sagat cheese atas kek, lebih cheesenya!

Sedap!!!

*Share dan tag kawan2

Total
0
Shares
Previous Article

Asam Laksa Cina

Next Article

Resepi Chicken Pie